نوع فایل:PDF
تعداد صفحات :12
سال انتشار : 1395
چکیده
به منظور بررسی اثر باکتری های حل کننده پتاس بر اجزای عملکرد ارقام برنج، آزمایشی در سال زراعی 1393 در شهرستان آمل به روش اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمارها با دو فاکتور اصلی شامل رقم که دو رقم طارم هاشمی و شیرودی و فاکتور فرعی شامل کود شیمیایی و باکتری در پنج تیمار اجرا شد. نتایج نشان داد که بیشترین تعداد پنجه با مصرف کود شیمیایی پتاس با 25/97 عدد به دست آمد و بین سایر تیمارهای سویه های مختلف باکتری سودوموناس و تیمار شاهد اختلاف معنی داری مشاهده نگردید. نتایج نشان داد بیشترین تعداد کل دانه در خوشه با 150/87 عدد مربوط به رقم شیرودی و کمترین آن با 110/30 عدد مربوط به رقم هاشمی می باشد. نتایج نشان میدهد که سویه های مختلف باکتری سودوموناس و کود شیمیایی پتاس سبب افزایش تعداد کل دانه در خوشه می شود. مقایسات میانگین اثرات متقابل داده های آماری نشان می دهد که کمترین وزن هزار دانه تحت اثرات متقابل رقم هاشمی×شاهد با 83/ 24 گرم می باشد. سویه های مختلف باکتری سودوموناس نیز سبب کاهش میزان درصد دانه های پوک در مقایسه با شاهد میگردد که دراین بین این باکتری ها سویه 10s19s بیشتر از سایر سویه های مختلف باکتری سودوموناس در کاهش درصد دانه های پوکمؤثر است. نتایج نشان می دهد که سویه های مختلف باکتری سودوموناس تأثیر چندانی بر درصد دانه های پر بر روی رقم شیرودی ندارد به طوری که اختلافی ازنظر آماری بین تیمار شاهد و مصرف سویه های مختلف باکتری مشاهده نگردید ولیمصرف کود شیمیایی پتاس سبب افزایش درصد دانه های پر در برنج رقم شیرودی گردید
واژگان کلیدی
برنج، کودپتاس، باکتری سودوموناس، اجزای عملکرد
مبلغ قابل پرداخت 6,900 تومان
برچسب های مهم
اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.
ایجاد وب سایت یا