مرجـع دانـش پارس

مرجـع دانـش پارس

بانک جامع مقالات علمی-پژوهشی به زبان های فارسی و انگلیسی در بیش از پنجاه گرایش علمی-تحقیقاتی

آمار سایت

اشتراک در خبرنامه

جهت عضویت در خبرنامه لطفا ایمیل خود را ثبت نمائید

Captcha

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 593
  • بازدید دیروز : 797
  • بازدید کل : 4201100

Evaluation and Comparison of the antimicrobial activity of Bifidobacterium bifidum and Bifidobacterium infantis as probiotic bacteria against Salmonel


Evaluation and Comparison of the antimicrobial activity of Bifidobacterium bifidum and Bifidobacterium infantis as probiotic bacteria against Salmonel

نوع فایل:PDF

تعداد صفحات:8

سال انتشار:1395

چکیده

During the last decades, the prevalence of foodborne diseases due to contaminated food as well as demand for natural and healthy foods has increased. Using probiotics for this purpose and for inhibiting growth of food pathogens is an interesting topic.Objective: The aim of this study was to investigate the antibacterial effects of Bifidobacterium bifidum and Bifidobacterium infantis against salmonella enterica serotype Enteritidis by three different methods namely spot on lawn assay, agar well diffusion assay and agar disk diffusion assay and to compare the methods by the means of SPSS program.Material and methods: Supernatant and sediment of the two probiotic bacteria culture was tested in three different assays (spot-on-lawn, well diffusion and disk diffusion) against salmonella.Results: results showed that in all three assays, sediment and supernatant of Bifidobacterium infantis culture had a greater inhibition effect on salmonella than Bifidobacterium bifidum but the difference was not significant from statistical analyses point of view. In this study Well diffusion assay was the best method to identify the antagonism of microorganisms and spot- on lawn method was the worse.2Also in all three methods, the supernatant was significantly more effective than sediment in inhibiting the pathogen.Discussion: This inhibition could be related to metabolites such as Acids, Diacetyle , Hydrogen proxide, Bacteriocins,…produced by probiotics. Better functioning of Well method could be explained by high accuracy and volume of supernatant used in Well method

واژگان کلیدی

probiotic, Bifidobacterium infantis, Salmonella, Well diffusion assay, antagonism


مبلغ قابل پرداخت 6,900 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۲۰ تیر ۱۳۹۵               تعداد بازدید : 1905

برچسب های مهم

دیدگاه های کاربران (0)

نگهداری مواد غذایی با استفاده از تشعشع 26 اسلاید

نگهداری مواد غذایی با استفاده از تشعشع 26 اسلاید

حجم فایل : 552.7 KB نوع فایل : پاور پوینت تعداد اسلاید ها : 27 بسم الله الرَّحمن الرَّحیم نگهداری مواد غذایی با استفاده از تشعشع روشهای نگهداری مواد غذایی الف)روشهای فیزیکیدر نگهداری مواد غذایی به روش فیزیکی از گرما ، سرما و تشعشع استفاده می شود. ب)روشهای شیمیایی اشعه ... ...

اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.

ایجاد وب سایت یا
فروشگاه حرفه ای رایگان

مجموعه بی نظيری از مقالات علمی پژوهشی،پروژه های دانشجويی،كتاب،نشریات و فيلم های مستند آموزشی

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما